www.parus.ua > Новости IT

Версия для печати

Без підтримки уряду, відтік вітчизняних IT-фахівців за кордон збільшився

[24.09.2015]

персонал ит

Одним з важливих питань українського Software Development форуму став стрімкий відтік IT-кадрів з України за кордон. Фахівці IT компаній стверджують, що уряд недостатньо підтримує IT сферу. У зв'язку в цим обсяг еміграції програмістів істотно зростає.
Учасники форуму вважають, що українська держава досі не створила комфортний клімат і підтримку для нормального розвитку старапів в країні. Самостійно дані напрямки розвиватися не зможуть. За словами представників IT компаній для розвитку IT-сфери в Україні потрібно відповідне законодавство, яке дозволило б захистити права компаній на запатентовані технології. Крім того, держава практично не виділяє коштів на наукові дослідження і розробки, що у свою чергу не дає розвиватися інформаційним технологіям України.
У той же час, Україна на ринку IT-аутсорсингу є однією з найпривабливіших країн для зарубіжних компаній і незважаючи на всі проблеми інвестори мають намір приходити на український ринок. Деякі учасники посилаючись на дані НБУ і Держстату стверджують, що станом на 1 січня 2015 на українському IT-ринку працюють понад 70 тис. фахівців у більш ніж 8500 компаніях, більшість з яких, розташовані в Києві, Львові, Харкові та Дніпропетровську.
© 2003-8 Парус